Japanse muurschildering met Chalk Paint

Alex Russel Flint, Painter in Residence, is een realistische olieschilder die bekend staat om zijn schilderijen met vrouwelijke vormen. Het is een waar genoegen hem te zien experimenteren met mijn Chalk Paint™ om deze prachtige muurschildering te maken.

JapansSchilderij  JapanseMuurschildering

Alex gebruikte een klassieke print van de Japanse kunstenaar Hiroshige, Netting Wild Gees on the Hill at Okoshi, als inspiratie voor deze muurschildering. Een originele houtsnededruk ervan hangt op de aangrenzende muur boven zijn bed. Hij maakte de schildering met een waaier van kleuren uit het kleurenpallet van Chalk Paint™. Sommige kleuren gebruikte hij direct vanuit het blik, andere mixte hij met elkaar. Ik houd ervan hoe hij als kunstenaar de verf gebruikt en hoe hij de kleuren mengt.

In de rest van de slaapkamer gebruikte Alex de kleuren van de muurschildering om een samenhangend geheel te maken. Hij verdunde Aubusson Blue en maakte daarmee een wash voor de resterende slaapkamermuren. Voor de vloeren maakte hij een wash met Old White. De commode naast het bed verfde hij in Coco en werkte deze af met Clear Soft Wax.

Slaapkamer japansemuurschildering

Heb jij ooit Chalk Paint™ gebruikt om een muurschildering te maken? Houd je ogen open voor het volgende project van Alex, dan zie je de rest van deze kamer.

 

 

Onze winkel

Heart & Home Rotterdam
Nieuwe Binnenweg 197a
3021 GA Rotterdam
   010 - 237 28 14