Before & After

Word jij ook helemaal blij van het opknappen van meubelstukken? Het lievelingstafeltje van oma wordt weer als nieuw en past helemaal in jouw interieur, en dat ene kastje in die vreselijke kleur krijgt een nieuw leven en uitstraling in een frisse nieuwe kleur.

Heb je een oud meubel wat je graag op wil knappen, maar heb je geen inspiratie? Doe dan ideeën op met onze tips in de Before & Afterblog. Natuurlijk zijn we ook benieuwd naar jullie eigen projecten. Kijk ook op onze Facebook en Pinterestpagina voor nog meer inspiratie!

Koffer

Deze oude koffer schreeuwde haast om een metamorfose. En die kreeg ie ook. 

Koffer voorKoffer world map

Eerst gaven we ‘m een laagje Duck Egg Blue. Daarna plakten we er met Découpage van Annie Sloan een stukje World Map stof op, uit de Annie Sloan Fabric Collection. Het fijne van Découpage is dat het zowel lijm als vernis is. De koffer kan dus wel tegen een stootje. De ‘nieuwe’ koffer maakt nu hopelijk mooie reizen met zijn nieuwe eigenaresse.

Buikkastje

Tijdens een weekendje Valkenburg kwamen we dit buikkastje tegen. Het mocht gezellig met ons mee naar Rotterdam. We verfden het in de kleur Florence. Het beslag verfden we gewoon mee, net zo makkelijk en leuk. Na het verven werkten we het kastje af met Soft Wax Clear, zodat het beschermd is tegen vlekken en krassen. 

 

Buikkastje voorBuikkastje na

 

Gestoffeerde stoelzitting

Dit leuke stoeltje stond bodemloos te wezen bij een klant thuis. Wij hebben er een nieuwe zitting in gemaakt met de World Map-stof uit de Fabric Collection van Annie Sloan. We stofferen dus ook en geven er workshops in.

Stoel zonder zitting20141213 120815 test mire 3

 

Stijlvolle leren stoel

Annie Sloan groenestoelAnnie Sloan wittestoel

Deze stoel stond in al zijn groene lelijkheid bij de Kringloop. De vorm van de stoel sprak me direct aan, maar de bekleding van groen leer wat minder. Deze stoel opnieuw bekleden zou een vermogen kosten, dus een verfbeurt met Chalk Paint™ lag voor de hand.

Het frame is geschilderd met Old White en licht opgeschuurd. Het leer is onder handen genomen met  2 lagen French Linen. Het geheel is afgewerkt met Annie Sloan Clear Wax.

Tafelstoel

Deze stoel is geverfd in de kleur Paloma. Niet alleen het hout, maar ook de stof hebben we geverfd.

Tafelstoel voor behandelingAnnie-Sloan-wittestoel

Eerst is de stoel in twee lagen Old White geverfd (alleen het houten gedeelte), daarna hebben we er Paloma over geverfd. De Paloma hebben we verdund met water. Dit hebben we gedaan omdat we wilden schuren, zodat hier en daar de Old White tevoorschijn komt.

Vervolgens hebben we met dezelfde verdunde Paloma de zitting geverfd. Het is belangrijk dat de verf niet te dik is, omdat de zitting anders hard wordt.

Na het verven hebben we met Old White het sjabloon aangebracht op de rugleuning. Vervolgens hebben we het houten gedeelte van de stoel behandeld met Clear Wax. Daarna hebben we met fijn schuurpapier de randjes van de stoel opgeschuurd.

Ten slotte hebben we de geschuurde gedeelten afgewerkt met een laagje Clear Wax. De stof hebben we na het verven niet verder behandeld.

Wil je meer weten over het verven van stoffen? In het boek Kleurrecepten van Annie Sloan staan voorbeelden met een uitgebreide uitleg.

Onze winkel

Heart & Home Rotterdam
Nieuwe Binnenweg 197a
3021 GA Rotterdam
   010 - 237 28 14