Verftechnieken

Schilder je keuken

Je kunt onze verf ook gebruiken voor je keukenkastjes. Breng tenminste 2 lagen aan en volgens 2 of 3 lagen Clear Wax. Onze Clear Wax is waterafstotend en sterk en maakt een goede verbinding met de verf waardoor het goed wordt beschermd. Onze verf  geeft karakter en sfeer en geen perect gladde afwerking zoals sommige andere verfsoorten.

verftechniek-keuken

Vloeren schilderen

Deze foto laat twee van de drie fases zien: de originele oude houten vloer, een gedeelte van de vloer geschilderd in Old Ochre. De laatste fase is het aanbrengen van een deklaag van blanke matte vernis. Het gebruik van een sponzen roller is de snelste methode. Breng 2 lagen vernis aan.

verftechniek-vloer1

Maak een krijtbord

Je kunt een krijtbord maken die niet zwart hoeft te zijn – Gebruik een van de donkere kleuren uit onze collective, Aubusson, Olive, Greek Blue of zelfs Graphite. Breng 3 lagen aan en laat het goed drogen. Gebruik een krijtje om erop te schrijven. Om het uit te vegen kun je een vochtige doek gebruiken. De eerste keer de kleur wat afgeven met dat wordt na verloop van tijd minder.

verftechniek-krijtbord

 

Gebruik 1 kleur

Gebruik 1 kleur om het voorwerp te schilderen, breng een laag Clear Wax aan. Schuur het hierna op met de nadruk op de bewerkte delen. Deze foto komt uit ‘Quick and Easy Paint Transformations’ waarin ook de volledige instructie is opgenomen samen met een stap voor stap beschrijving.

Verftechniek tip 1 annie sloan chalkpaint

 

Onze winkel

Heart & Home Rotterdam
Nieuwe Binnenweg 197a
3021 GA Rotterdam
   010 - 237 28 14