Annie ontwikkelde Chalk Paint omdat zij zonder gedoe haar meubels wilde verven.

- Over Annie Sloan
Annie Sloan portret

Een veelgestelde vraag als wij in de winkel ons verfschort aan hebben: "Bent u Annie Sloan?" "Helaas niet!", is altijd ons antwoord. Maar wie is Annie Sloan dan wel?

Annie woont in Oxford, Engeland, samen met haar man David. Annie kwam op het idee om Chalk Paint te ontwikkelen toen zij haar meubels ‘zonder gedoe’ wilde verven. Met drie jonge kinderen had ze geen zin om te schuren en dagenlang in de terpentinelucht te zitten.

In 1990 bracht ze haar eerste blik Chalk Paint op de markt. Annie koos voor de naam Chalk Paint vanwege de kalkachtige matte look die de verf heeft. Chalk Paint is geen krijt- of kalkverf. Chalk Paint is Annie Sloan Paint. Annie Sloan Paint wordt wereldwijd verkocht.

Inmiddels bestaat het assortiment van Annie naast Chalk Paint ook uit Wall Paint, kwasten, boeken, stoffen en andere materialen om je meubel mee te bewerken. Het hoofdkantoor van Annie is gevestigd in Oxford, in Groot-Brittannië.

Het Annie Sloan assortiment


Boeken

Annie Sloan heeft meer dan 25 boektitels op haar naam staan. Drie daarvan zijn ook verkrijgbaar in het Nederlands: Kleurrecepten, Annie Sloan Verft Werkelijk Alles en DIY voor elke stijl. De eerste twee boeken staan vol met projecten die je met Chalk Paint kunt doen. Stap voor stap uitgelegd en beschreven, zodat je gelijk aan de slag kunt.

Het boek DIY voor elke stijl is een boek met interieurstijlen en tips hoe je deze stijlen kunt creëren. Een aanrader als je zoekende bent naar hoe je je huis wilt inrichten.

Sinds 2018 brengt Annie Sloan ook 2 keer per jaar The Colourist uit. Dit is een Bookazine (het midden tussen een tijdschrift en boek) vol met kleur, inspiratie en DIY-projecten.


Wall Paint

Speciaal voor muren die veel te verduren hebben – zoals in de keuken, gang, kinderkamer en badkamer – ontwikkelde Annie Sloan haar Wall Paint. Wall Paint is er in 16 kleuren, verkrijgbaar in blikken van 2,5 liter waarmee je ca. 36m² kunt verven.

Het fijne van Wall Paint is dat het in de meeste gevallen in een keer dekt, niet spettert en binnen een klein uurtje droog is. Heb je net gestucte muren? Strijk deze dan wel voor met een goed voorstrijkmiddel (wij vinden die van Alabastine heel fijn).

Lees meer

Het voordeel van Wall Paint is dat er al een coating in de verf zit. Na het verven van de muur hoef je dus niet meer af te werken met Wax of Laquer. De verf is afwas- en schrobbaar. Bij het ontwikkelen van de Wall Paint heeft Annie deze laten testen door haar zoon Felix en zijn gezin. De tomatensaus die na het eten van spaghetti op de muur zat, was binnen een mum van tijd weg. En ook uit eigen ervaring kunnen we je vertellen dat de verf heel goed schoon te maken is. Echt een aanrader om te gebruiken voor muren die tegen een stootje moeten kunnen!

Wist je trouwens dat je Wall Paint met een kwast zuiniger aanbrengt dan met een roller? Annie en Felix Sloan laten het je zien in dit filmpje!

Uiteraard zijn de Wall Paint kwasten van Annie Sloan ook bij ons verkrijgbaar.


Chalk Paint

Chalk Paint is een verf op waterbasis waarmee je heel veel verschillende ondergronden kunt verven. Veel mensen gebruiken Chalk Paint om hun meubels op te knappen. Als je meubels nog in goede staat zijn, maar je uitgekeken bent op de kleur, dan is Chalk Paint de ideale oplossing. Het fijne van Chalk Paint is dat je niet hoeft te schuren en te gronden.

Je kunt Chalk Paint ook gebruiken op je keukenkastjes, muren, vloeren en trappen. Maar ook op metaal, glas, stof en leer. Verf je buitenmeubels ermee en tover je oude bloempotten met Chalk Paint om naar hippe exemplaren. Met een pot kun je dus heel moois maken. Weet waar je aan begint, want Chalk Paint kan verslavend werken 😉.

Lees meer

Chalk Paint is verkrijgbaar in meer dan 40 kleuren. Je kunt de kleuren onderling ook goed met elkaar mengen. In onze winkel hebben we daar veel voorbeelden van. Chalk Paint is verkrijgbaar in blikken van 1 liter, voor ca 13m² en blikjes van 120 ml, voor ca 1,5m²

Na het verven kun je je meubels afwerken met Chalk Paint Wax. Met de Clear-variant breng je een beschermlaag aan. Met de varianten in Dark, Black en White geef je je meubels een bepaalde uitstraling (bijvoorbeeld antiek of industrieel).  Heb je je vloer of trap geverfd, dan werk je deze af met Chalk Paint Lacquer. Deze lak is op waterbasis, bevat een UV filter en is verkrijgbaar in Matt en Gloss.

Ga je voor het eerst werken met Annie Sloan? Laat je dan uitgebreid door ons adviseren. Je kunt ook een workshop volgen waarin je diverse technieken leert die je met Chalk Paint kunt toepassen. Of kijk eens bij Veelgestelde Vragen, daar lees je ook veel informatie!


Workshops met Annie Sloan Paint

Annie-Sloan-workshop-verftechnieken

Annie Sloan heeft daarnaast ook workshops Verftechnieken ontwikkeld. Deze workshops kun je bij ons volgen, wij bieden deze aan in een Masterclass. Het fijne van een workshop is dat je de basisbeginselen leert over de Chalk Paint en Chalk Paint Wax. Er komen verschillende verftechnieken aan bod die je kunt toepassen op je meubels. Je doet inspiratie en ideeën op en kunt thuis lekker aan de slag gaan met alles wat je geleerd hebt.

Jaarlijks volgen wij workshops op het hoofdkantoor van Annie Sloan in Oxford, zodat onze kennis altijd up to date is. De Masterclass bestaat uit drie dagdelen en organiseren deze meestal op woensdagavond of op zaterdag.

Kom gezellig bij ons langs voor tips en inspiratie of meld je aan voor een van onze workshops!

Meer over onze workshops

Naast de Verftechniekenworkshops organiseren wij ook themaworkshops. Of wat dacht je van een workshop Stoel Makeover, waarbij je een keukenstoel verft en de zitting opnieuw bekleedt.

Wil je graag een workshop op locatie organiseren of een workshop volgen met een besloten groepje? Het kan allemaal! Neem vrijblijvend contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken.

Onze inspiratie op Instagram
Laat je inspireren door Annie Sloan
anniesloanhome
anniesloanhome
anniesloanhome
anniesloanhome
anniesloanhome
anniesloanhome
anniesloanhome
anniesloanhome
anniesloanhome
anniesloanhome
anniesloanhome
anniesloanhome
anniesloanhome
anniesloanhome
anniesloanhome
anniesloanhome
anniesloanhome
anniesloanhome
anniesloanhome
anniesloanhome
anniesloanhome
anniesloanhome
anniesloanhome
anniesloanhome

Adres

Heart & Home Rotterdam
Nieuwe Binnenweg 197a
3021 GA Rotterdam
BTW-nummer: NL856542763B01
KvK-nummer: 66415292

+31(0)10 - 237 28 14

Openingstijden

Wij zijn nu open!

zaterdag
25 januari 2020
10:00 - 17:30
zondag
26 januari 2020
Gesloten
maandag
27 januari 2020
Gesloten
dinsdag
28 januari 2020
10:00 - 17:30
woensdag
29 januari 2020
10:00 - 17:30
donderdag
30 januari 2020
10:00 - 17:30
vrijdag
31 januari 2020
10:00 - 17:30