Tips & Tricks

Bekijk alle tips & tricks video's en word expert in Sloanen!

Kastje sloanen - de basis

Niet schuren en niet gronden, werkt dat nou echt? Jazeker! In deze video laten we je zien hoe je verft en waxt. Waarschuwing: begin je eenmaal met Sloanen dan kan het verslavend werken!

Vintage look: doorschuren (distressed look)

Houd je wel van een beetje vintage dan is deze techniek vast wat voor jou! Na het verven schuur je hier en daar zodat je een sleetse look krijgt. Een supermakkelijke techniek met een groots resultaat!

Vintage look met Dark wax

Met Chalk Paint Wax Dark kun je je geSloande meubel een mooie vintage look geven. Houd je meer van een industriële look gebruik dan Black Wax en heb je liever een strandlook dat is Chalk Paint Wax White je beste vriend.

Rieten meubels verven met Chalk Paint

Ook rieten meubels zijn niet veilig voor de kwast en Chalk Paint! Na het verven kun je het meubel nog afwerken met Chalk Paint Wax Clear. Gebruik je het meubel buiten, werk dan af met Chalk Paint Lacquer. Of geef het geen beschermlaag, dan gaat het op een natuurlijke manier verweren.

Hoe maak ik mijn kwasten schoon?

Als je goed voor je kwasten zorgt gaan ze jarenlang mee. Maak ze na iedere verf- en waxbeurt goed schoon. In deze video laten we zien hoe makkelijk dat is.

Leer verven met Chalk Paint

Chalk Paint hecht op bijna iedere ondergrond, dus ook op leer! Op echt leer welteverstaan, met kunstleer heb je kans dat de verf niet goed hecht. Werk je geSloande leer af met Chalk Paint Wax. Ook geschikt voor lederen schoenen!

Droge kwast techniek

Zelfs met weinig verf op je kwast krijg je grootste effecten. Bij de droge kwast techniek breng je in een handomdraai accenten op je meubel aan. Hierbij: less is more, dus wees echt zuinig met de verf. Je kunt beter te weinig dan te veel gebruiken!

Stof verven

Natuurlijke stoffen als katoen en linnen zijn zeer geschikt om te verven met Annie Sloan Paint. In deze video zie je hoe je een witte kussenhoes in een handomdraai verft in een toffe kleur uit het Chalk Paint-palet.

Chalk Paint hecht ook op oude koffers

Met Chalk Paint knap je niet alleen je meubels op, ook oude koffers krijgen er een nieuw leven mee!

Image Medium

Met Image Medium plak je de mooiste plaatjes op je geverfde ondergrond. In deze video zie je hoe je stof kunt aanbrengen, maar je kunt dit natuurlijk ook doen met mooi papier of servetten.

Stof sjabloneren met Chalk Paint

Maak je eigen gordijnen en kussens met Chalk Paint! Gebruik gordijnen en kussenhoezen van natuurlijke materialen als katoen en linnen. Strijk na het verven de lap die je gesjabloneerd hebt, dan heb je bij een wasbeurt maximaal 10% kleurverlies.

Sjabloneren met Gilding Wax

Met Gilding Wax van Annie Sloan geef je je meubel net dat beetje extra glans. Gebruik het op een ornamant of, zoals in deze video, met een sjabloon. Kies je kleur en sjabloneren maar! Gilding Wax is verkrijgbaar in Bright Gold, Warm Gold, Copper, Bright Silver en Dark Silver.

Gold size

Wij worden altijd zo blij van Gold Size! Het lijkt moeilijker dan het is, maar het is easy peasy! Tover een oude vaas om een in hip verguld exemplaar, gebruik het als accent op je geSloande meubel of durf je misschien een muur ermee te bewerken?

Meer zien?

Kan je geen genoeg krijgen van de DIY-filmpjes met Annie Sloan producten? Bezoek dan Annie's eigen YouTube-kanaal voor nog veel meer DIY-inspiratie en tips & tricks.

Zelf doen?

Doe dan mee met één van onze workshops waarin we aan de slag gaan met alle verftechnieken en je na afloop alles kan Sloanen wat je maar wil.


Meer inspiratie van Annie's Instagram

anniesloanhome
anniesloanhome
anniesloanhome
anniesloanhome
anniesloanhome
anniesloanhome
anniesloanhome
anniesloanhome
anniesloanhome
anniesloanhome
anniesloanhome
anniesloanhome
anniesloanhome
anniesloanhome
anniesloanhome
anniesloanhome
anniesloanhome
anniesloanhome
anniesloanhome
anniesloanhome
anniesloanhome
anniesloanhome
anniesloanhome
anniesloanhome

Adres

Heart & Home Rotterdam
Nieuwe Binnenweg 197a
3021 GA Rotterdam
BTW-nummer: NL856542763B01
KvK-nummer: 66415292

+31(0)10 - 237 28 14

Openingstijden

dinsdag
31 mrtch 2020
Gesloten
woensdag
01 april 2020
10:00 - 17:30
donderdag
02 april 2020
10:00 - 17:30
vrijdag
03 april 2020
10:00 - 17:30
zaterdag
04 april 2020
10:00 - 17:30
zondag
05 april 2020
Gesloten
maandag
06 april 2020
Gesloten