Waar kunnen we je mee helpen?

Veelgestelde vragen

Antwoorden op al je vragen over Annie Sloan producten en het gebruik ervan vind je hier:

Over Annie Sloan

 • Wat is Annie Sloan Paint?

  Met de verf van Annie Sloan breng je op een simpele manier kleur in je leven. Met Chalk Paint verf je bijna iedere ondergrond, van hout tot metaal, glas en leer. Muren vloeren en keukens; het verven wordt een fluitje van een cent, want schuren is niet nodig. En zelfs voor de meubels buiten is Chalk Paint geschikt.

  Speciaal voor muren ontwikkelde Annie Sloan haar Wall Paint. Deze fijne muurverf droogt super snel en is afwasbaar. Ideaal voor de muren in de keuken, gang en badkamer.

 • Hoeveel kleuren heeft Annie Sloan?

  Het Chalk Paint palet bestaat uit meer dan 40 kleuren. Van neutrale tinten tot tinten in geel, groen, blauw en rood; het zit er allemaal bij. Het Wall Paint palet bestaat uit 16 kleuren.


Over de verf en het gebruik

 • Hoeveel verf heb ik nodig?

  Meten is weten! Hoeveel verf je nodig hebt, hangt als eerste natuurlijk af van de grootte van je meubel of te verven oppervlak. Chalk Paint is verkrijgbaar in blikken van 1 liter, waarmee je ca. 13m² verft. Voor de kleinere projectjes zijn er blikjes van 120 ml, deze zijn goed voor ca. 1,5m². Het verbruik is verder afhankelijk van de ondergrond.

  We adviseren je ervan uit te gaan dat je minimaal twee laagjes verf nodig hebt. Ga je een kast verven, bedenk dan voordat je begint of je de binnenkant van de kast ook wilt verven. Heb je een heel donkere ondergrond die je graag wit wilt maken? Dan kun je eerst een laag grijze Chalk Paint aanbrengen en vervolgens de kleur dit je wilt. In de meeste gevallen zal je dan met twee lagen verf goed uitkomen.

  Wall Paint is verkrijgbaar in blikken van 2,5 liter, hiermee verf je ca. 36m². Wil je eerst een stukje testen, neem dan een testblikje van 100 ml.

  Kom je bij ons langs in de winkel om verf te kopen? Neem dan een foto van je meubel/muur mee, dan kunnen we je goed adviseren!

 • Hoe snel is de verf droog?

  Hoe snel Chalk Paint droog is, hangt af van de ondergrond en de omgevingstemperatuur. Onbehandeld hout is meestal binnen een mum van tijd droog. Het drogen van de verf op heel gladde ondergronden duurt langer omdat de verf minder snel hecht. Als de verf egaal is en je geen donkere of glanzende plekjes meer ziet, is het droog. Je kunt dan een tweede laagje aanbrengen. Verdun dit tweede laagje met een drupje water, dat verft makkelijker.

  Wall Paint is binnen een klein uurtje droog.

 • Hoef ik echt niet te schuren en gronden?

  Nee dat hoeft echt niet! Ook al zit er een oude verf- of waxlaag op je meubel, schuren is niet nodig. Het enige waar je voor moet zorgen is dat de ondergrond stof- en vetvrij is. De uitzondering op de regel is teakhout. Deze houtsoort bevat van nature veel olie, waardoor de verf misschien niet hecht. In dat geval zul je wel moeten schuren en gronden. Maar voordat je het schuurapparaat van zolder haalt, kun je het beste eerst even testen op een onopvallend stukje.

  Heb je een hele gladde ondergrond (bijvoorbeeld zo’n praktische Zweedse Billy kast) dan kun je de ondergrond voor het verven wel eerst een beetje opruwen, zodat de verf beter hecht

 • Hoe maak ik de ondergrond die ik ga verven schoon?

  De meeste ondergronden kun je gewoon met een sopje (afwasmiddel of allesreiniger in water opgelost) schoonmaken. Een keuken(kast) of meubel van de kringloop moet je misschien intensiever reinigen. Je kunt hiervoor ammoniak gebruiken of een verfreiniger als St. Marc. Let op: ga je onbehandeld hout verven, maak dan niet schoon met water! Gebruik in dit geval een droge borstel om de ondergrond schoon te maken (indien nodig).


Rollers & kwasten

 • Gebruik ik een kwast of roller voor Chalk Paint?

  Welk materiaal je gebruikt om Chalk Paint aan te brengen hangt af van het resultaat dat je wilt bereiken. Houdt er rekening mee dat Chalk Paint een wat dikkere verf is en dat je altijd wel wat kwaststreken zult zien, dat is inherent aan de verf. Annie Sloan heeft voor haar verf kwalitatief zeer goede kwasten in haar assortiment. Houd je van een gladde afwerking, dan kun je haar platte blauwe kwasten gebruiken. Mag het wel wat rustieker, dan zijn de ovale kwasten een goede keus. We raden niet aan om Chalk Paint met een roller aan te brengen op je meubels omdat je dan een beetje een ‘sinaasappelhuidje’ krijgt.

 • Hoe maak ik mijn kwasten schoon?

  Je kunt de verfkwasten onder de kraan uitspoelen. Als het water dat er uit komt schoon is, is je kwast dat ook. Knijp ‘m dan voorzichtig uit en laat hangend drogen. Of verf gelijk door met een ander kleurtje. Wax- en Wall Paintkwasten maak je schoon met warm water en zeep (afwasmiddel). Als je goed voor je kwasten zorgt, gaan ze jarenlang mee!


Afwerking

 • Wat is Chalk Paint Wax?

  We adviseren je om je meubels na het verven een beschermlaagje te geven met Chalk Paint Wax Clear. Deze wax heeft Annie Sloan speciaal ontwikkeld voor Chalk Paint. Je brengt de wax het beste aan met de bijbehorende Waxkwast van Annie Sloan. Het voordeel van deze kwast is dat je de wax gelijkmatig aanbrengt. Je verbruikt minder wax dan dat je het met een doek aan brengt. In principe geeft een laagje wax voldoende bescherming, maar geef meubels die intensief gebruikt worden minimaal drie laagjes wax. Hierbij bedoelen we onder andere eettafels, eetkamerstoelen en keukenkastjes. Laat ieder laagje wax 24 uur drogen voordat je de volgende laag aanbrengt. De wax heeft 5-21 dagen nodig om uit te harden. Je kunt je meubel gewoon gebruiken, maar gebruik op je vers gewaxte tafelblad de eerste tijd onderzetters/placemats om kringen van warme borden en servies te voorkomen.

  Het aanbrengen van Wax is niet moeilijk, maar je moet er wel opletten dat je niet te veel of juist te weinig wax aanbrengt. Het beste werkt het als je de wax ruim aanbrengt met een kwast en het teveel vervolgens wegveegt met een pluisvrije doek (oud t-shirt of laken). De wax zit er goed op als het na het uitwrijven glad aanvoelt en niet meer plakt.

  Koop je de Wax bij ons in de winkel dan geven we je een demonstratie hoe je de wax aan brengt.

  Naast Clear Wax heeft Annie Sloan ook nog Dark, Black en White Wax in haar assortiment. Deze zijn puur decoratief en geven niet zozeer bescherming aan je meubels. Gebruik je een van deze Waxen, laat het dan 24 uur drogen en breng vervolgens nog Clear Wax aan voor de bescherming van het meubel.

  Let op: Chalk Paint Wax is niet geschikt voor vloeren en trappen, gebruik hiervoor Chalk Paint Lacquer.

 • Wat is Chalk Paint Lacquer?

  Chalk Paint Lacquer is een vernis op waterbasis voor de afwerking van geSloande vloeren en trappen. De Lacquer is verkrijgbaar in een matte (Matt) en glanzende (Gloss) variant. Een blik Lacquer is voldoende voor ca. 19m². De Lacquer is geschikt voor zowel binnen- als buitengebruik. De lak bevat een UV-filter waardoor de kleuren langer mooi blijven.

  Op grote oppervlakken zoals een vloer of trap breng je de Lacquer het beste aan met een roller. Hiermee voorkom je namelijk dat je teveel lak aanbrengt, waardoor (zeker bij donkere kleuren) de lak wit uit kan slaan. Geef je geverfde vloer of trap minimaal drie laagjes lak zodat deze goed beschermd is tegen krassen en vlekken. Als je dat wilt kun je de Lacquer ook voor meubels gebruiken.

 • Is Chalk Paint Lacquer sterker dan Chalk Paint Wax?

  Chalk Paint Lacquer is niet sterker dan Chalk Paint Wax. De wax dringt in de ondergrond en brengt bescherming van binnenuit, de Lacquer legt een laagje op de verf. Het voordeel van de wax is dat je, als je dat wilt, op den duur een nieuw laagje wax aan kunt brengen. Dit is ook effectief bij vlekjes op je tafelblad of keukenkastje.

  Let op: werk je vloeren, trappen en buitenmeubilair wel altijd af met Chalk Paint Lacquer en niet met Chalk Paint Wax. De wax is namelijk niet geschikt voor dit gebruik.

 • Wanneer kan ik de Chalk Paint Wax en Lacquer aanbrengen?

  Je kunt de Wax en Lacquer aanbrengen als de verf droog is. De verf is droog als je geen donkere of glanzende plekjes meer ziet. Je geverfde meubel kun je in principe op dezelfde dag als dat je ‘m geverfd hebt waxen. Een nachtje wachten is ook prima. Zorg in ieder geval dat je voldoende daglicht hebt om bij te werken, zo voorkom je een vlekkerig resultaat.

  Heb je je vloer geverfd en wil je die afwerken met de Lacquer, wacht dan 24 uur en breng dan pas de Lacquer aan. Je weet dan zeker dat de verf door en door droog is.


Overige vragen

 • Kan ik Chalk Paint ook gebruiken voor mijn buitenmeubels?

  Je kunt met Chalk Paint ook je houten buitenmeubels, tuinhuisje en schutting verven. Zorg er voor dat het hout door en door droog is, dit is echt heel belangrijk voor de hechting van de verf. Het verven van buitenmeubels is dan ook typisch een klusje voor in de lente/zomer als het al een tijdje droog is. Na het verven kun je het tuinmeubilair afwerken met een laagje Lacquer van Annie Sloan. In deze watergedragen lak zit een UV-filter, waardoor de kleuren langer mooi blijven. Andere buitenmaterialen die je kunt verven met Chalk Paint zijn beton, steen, metaal en aardewerk.

 • Mengen jullie ook kleuren?

  De kleuren van Annie Sloan zijn heel mooi met elkaar te mengen, in de winkel hebben we daar ook veel voorbeelden van. Wij mengen de kleuren echter niet voor je. Je kent vast de verhalen van anderen (of van je zelf) van kleuren die werden gemengd in de bouwmarkt en dan bij thuiskomst helemaal niet de goede kleur blijkt te zijn. Dat is de reden dat wij het niet mengen, want bij jouw thuis is de inval van het licht anders dan bij ons in de winkel.

  Heb je een bepaalde kleur in gedachten die niet in het assortiment zit? Kom dan even langs met een staaltje en we gaan met je aan de slag om een recept voor deze kleur te maken. Hiermee kun je dan thuis zelf aan de slag.

  Nog een tip als je kleuren wilt mengen: meet van te voren goed op om hoeveel m² het gaat. Maak in een keer genoeg, want later nog dezelfde kleur mengen is lastig. Vermenigvuldig het aantal m² aantal met 2 (voor 2 lagen verf) en tel er 10% extra bij op en je weet hoeveel verf je nodig hebt.

 • Help, mijn hout bloedt!

  Ben je net lekker aan het verven, krijg je ineens allemaal gele en bruine vlekken te zien. Je hebt dan te maken met bloedend hout. Dit betekent dat de zuren van het hout door de verf heen komen. Dit gebeurt met name bij (oud) eikenhout en antieke kasten. Maar ook nieuw hout kan bloeden. Je kan het van tevoren niet altijd weten.  Bloedend hout zie je vooral als je verft met lichte kleuren en wittinten.

  Heb je te maken met bloedend hout, dan is het belangrijk dat je de vlekken isoleert. Het heeft geen zin om nog meer lagen verf aan te brengen, want daar zullen de vlekken door heen blijven komen. Je kunt een laagje Laquer van Annie Sloan aanbrengen. In eerste instantie zullen de vlekken dan verergeren maar als je nog een laagje Chalk Paint aanbrengt zie je er niks meer van. Daarna afwerken zoals je gewend bent.

Hebben we je vraag niet beantwoord?
Kom langs in de winkel of

Stuur ons een berichtje!

Adres

Heart & Home Rotterdam
Nieuwe Binnenweg 197a
3021 GA Rotterdam
BTW-nummer: NL856542763B01
KvK-nummer: 66415292

+31(0)10 - 237 28 14

Openingstijden

woensdag
29 januari 2020
10:00 - 17:30
donderdag
30 januari 2020
10:00 - 17:30
vrijdag
31 januari 2020
10:00 - 17:30
zaterdag
01 februari 2020
10:00 - 17:30
zondag
02 februari 2020
Gesloten
maandag
03 februari 2020
Gesloten
dinsdag
04 februari 2020
10:00 - 17:30